13 ТАЛАНТЛИВИ ПЕВЦИ НА ФИНАЛА НА "Кастинг 2019"

16 април 2019 г.

Млади таланти от цяла България пристигнаха в комплекс "Приказките" край Харманли, за да участват във втория кръг от "Кастинг 2019" на музикална компания "Пайнер". Общо 39 кандидати се явиха да пеят пред жури и публика на 8 и 9 април. Всеки от тях се представи на сцената на легендарния ресторант с две песни от репертоара на най-популярните имена от каталога на музикалната компания. Изпитанието за кандидатите този път бе наистина много сериозно, защото те трябваше да пеят върху оригиналните синбеци на песните, които бяха избрали за представянето си. Компетентното жури бе в състав: Панчо Запрянов – изпълнителен директор на "Пайнер" и председател на журито, Михаил Бургуджиев – музикален продуцент, Даниел Ганев – композитор и хитмейкър, Ленко Драганов – композитор и тонрежисьор и Пламен Станчев – композитор и тонрежисьор. Кандидатите се изявяваха и под зоркия поглед на Мария и Митко Димитрови – управители на "Пайнер" ООД. Изпълненията на младите таланти бяха проследени и от най-новите имена в "Пайнер" – Таня Маринова и Кирил Атанасов.

В първата конкурсна вечер се явиха 17 кандидати. Освен тричасовата конкурсна програма за публиката в "Приказките" имаше и още една изненада, изпълненията на специалните гости Таня Маринова и Кирил Атанасов. Журито бе твърде взискателно и не пропусна нито един детайл от представянето на всички участници. В края на вечерта председателят на журито Панчо Запрянов обяви резултатите от представянето в първата конкурсна вечер. В третия кръг продължават 7 от участниците – Ефи Стефанова от Варна, Христина Христова от Пловдив, Красимир Граминов от София, Дарина Петрова от Плевен, Лъчезара Стефанова от София, Снежи Спасова от Пловдив и Силвена Ангелова от Каспичан.

Публиката аплодира изпълненията на 22 млади изпълнители, включени във втората конкурсна вечер. Най-популярните имена сред участниците бяха Радко Петков от Троян, известен като Радко от отбора на Иван Лечев, от "Гласът на България 2017" и Ивета Костова от Ямбол, част от отбора на Деси Слава от "Гласът на България 2014". Журито бе още по-взискателно и тази вечер допусна до третия кръг само 6 от кандидатите. Освен Радко Петков и Ивета Костова, покана да се явят в студиото на "Пайнер" получиха Ивет Яничкова от Враца, Николета Сачкова от Велинград, Ивана Бълдъркова от Свищов, Таня Кръстева от Сливен. И тази вечер Таня Маринова се раздаде за публиката и изпълни букет от хитови заглавия. Този път на сцената се изяви и Радко Петков, като показа реалните възможности на таланта си и защити всички похвали, написани за него.

Кандидатите и в двете вечери избраха да представят своя певчески талант най-вече с песни от репертоара на Преслава, Галена, Емилия, Анелия, Деси Слава, Ивана и Джена. От песните, в изпълнение на мъже, най-често звучаха тези на Борис Дали, Фики и Милко Калайджиев, а от фолклора предпочитанията се спряха на Славка Калчева, Росица Пейчева, Нелина и Николай Славеев. За третия кръг, прослушване в звукозаписното студио на музикалната компания в Димитровград, няма ограничения и списъци с песни за подготовка – пее се всичко, като целта е всеки да покаже максималните си вокални възможности. Най-добрите ще получат предложение за професионална кариера и договор с "Пайнер".

снимки: Костадин Враджалиев

Галерия

Начало