АНГЕЛИНА МИЛЕВА С ДЕБЮТЕН АЛБУМ "ЩО Е РАДОСТ"

02 април 2019 г.

"Що е радост" е първият самостоятелен албум на младата народна певица Ангелина Милева. За дебютния си проект певицата е подбрала 13 композиции от различни етнографски области: основно тракийски, родопски, северняшки, шопски и др. 10 от песните са народни, а 3 авторски: двете са по текст на Ана Вълчева и музика на Димитър Милев и една - по текст и музика на Хари Асенов. В "Що е радост" са включени и две дуетни песни: македонската "Твоето бело лице" с Милко Калайджиев и родопската "Шнко льо, мъри хубава" с Николай Славеев. Четири от песните са групирани в две китки - една родопска: "Еленко, моя дощерко" със "Заборило Яне" и една тракийска: "От де дойде, мамо, малка мома" с "Малка мома цвете брала". Аранжиментите на всички песни са на Димитър Милев.

Ангелина Милева е един от новите гласове на народната музика, възпитаничка на НУФИ "Широка лъка", ученичка на тракийската народна певица Диана Иванова. Ангелина има бакалавърска степен от АМТИИ Пловдив със специалност "Педагогика на обучението по музика" и магистратура от ПУ "Паисий Хилендарски". Тя дебютира през пролетта на 2016 година в ефира на телевизия "Планета фолк" с песента "Петко войвода", включена в албума "Що е радост", а само няколко месеца по-късно музикалната телевизия излъчва и първата самостоятелна фолклорна програма на Ангелина "Оро се вие", която включва 5 песни от различни фолклорни области.

Въпреки, че е родена в Карлово и тракийската музика й е най-близка, певицата признава, че на особена почит за нея е й музиката на Родопите: "Завършила съм като тракийска певица, но моят съпруг е от Родопите и така впоследствие страшно много заобичах родопската музика. Много се вълнувам, когато изпълнявам песни от този край. Мисля, че ми лежат на гласа, а и ми харесва да ги изпълнявам", казва Ангелина Милева.

За радост на почитателите и всички музикални композиции записани от Ангелина Милева имат телевизионни реализации и могат да бъдат гледани както по телевизия "Планета фолк" така и в официалния канал Planeta Folk Official в You Tube. Дебютният албум на Ангелина Милева "Що е радост" можете да закупите от ТУК или от всички магазини на "Пайнер" в страната.

АНГЕЛИНА МИЛЕВА - "ЩО Е РАДОСТ"

 1. ЩО Е РАДОСТ
 2. ЕЛЕНКО, МОЯ ДОЩЕРКО / ЗАБОРИЛО ЯНЕ
 3. СЕДНАЛА Е КАТА
 4. ПЕТКО ВОЙВОДА
 5. МАРИНЧИЦЕ, ГИЗДАВА ДЕВОЙКО
 6. ОГЪН МЕ ГОРИ
 7. ШИНКО ЛЬО, МЪРИ ХУБАВА дует с Николай Славеев
 8. БРЕ, ЮНАЧЕ
 9. ТВОЕТО БЕЛО ЛИЦЕ дует с Милко Калайджиев
 10. ТРАКИЙСКА КИТКА – ОТДЕ ДОЙДЕ МАМО, МАЛКА МОМА / МАЛКА МОМА ЦВЕТЕ БРАЛА
 11. ОРО СЕ ВИЕ, МАМО
Начало