КОЛЕДЕН ПОДАРЪК ОТ ЕКСТРА НИНА

30 декември 2019 г.

"Мома варналийка" е новият фолклорен албум, с който Екстра Нина зарадва почитателите си преди Коледа. В своя нов проект звездата е включила 18 заглавия - 11 народни и 7 по музика и текст на Димчо Делев, с когото певицата е работила през цялата си кариера. Аранжиментите на всички песни в албума "Мома варналийка" са създадени от Димчо Делев. Певицата е възпитаничка на Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка и българските фолклорни мелодии винаги са били близки до сърцето й. Нина пее от съвсем малка, а любовта към фолклора е наследила от своята майка, която е народна певица.

Впечатлява пъстротата в подбора на народните песни в "Мома варналийка", които са от различни фолклорни области. Екстра Нина е изпълнител, който подчертано залага и на нова авторска музика на фолклорна основа. В "Мома варналийка" новите песни са заглавната "Мома варналийка", както и песните - "Хей, чичо", "Сто ергени, пременени", "Димитър конче оседла", "Гана мързелана", "Сийка късметлийка", "Ивановден е". Заглавната песен на албума вече се радва и на телевизионна реализация, която е достъпна в ефира на телевизия "Планета фолк" и в официалния канал Planeta Folk Official в You Tube.

"Мома варналийка" е втори албум с народни песни, който звездата издава с музикална компания "Пайнер". През 2000 година тя предложи фолклорния албум "Бяла Калина", в който съчетава традициите на българския фолклор и модерни денс аранжименти. Новият албум на Екстра Нина - "Мома варналийка" можете да закупите от магазините на "Пайнер" в цялата страна, както и да поръчате от еMAG. В електронния магазин се предлагат още два самостоятелни албума на Екстра Нина - "Белязани с любов" от 2016 г. и "The Best - Любовница" от 2005 г. Обявена е от феновете си за Кралицата на баладите, но Екстра Нина изпълнява перфектно и песни от всички музикални стилове. Почитателите й са категорични, че най-впечатляващото при нея е завладяващата сила на чувствата, които влага в изпълненията си.

ЕКСТРА НИНА - "МОМА ВАРНАЛИЙКА"

 1. Мома варналийка
 2. Я дай, ми мале, дай ми
 3. Сая съм вечер сама самичка
 4. Павле ми пие
 5. Ой Петре, Петре
 6. Мъри Димитро ле
 7. Стани, стани Тодоре
 8. Черешко чьорна и китко зелена
 9. Хей, чичо
 10. Сто ергени, пременени
 11. Димитър конче оседла
 12. Рано ранила Джейляна
 13. Митро ле, Митро
 14. Гана мързелана
 15. Катерино моме, севда голема
 16. Сийка късметлийка
 17. Две змии се бият
 18. Ивановден е
Начало