ХРИСТО КОСАШКИ С НОВ АЛБУМ

28 февруари 2017 г.

"Родино мила" е новият албум на народния певец Христо Косашки, трети по ред в самостоятелната му кариера. "Родино мила" е жанрово разнообразен проект и показва богатите гласови възможности на младия изпълнител. В новия си проект Христо Косашки е включил 10 песни, две от които: "За тебе либе армаган" и "Чеканцево" са по негова авторска музика. И в трите свои самостоятелни албума Христо Косашки задължително включва и по няколко свои авторски песни.

Четири от песните в албума са народни: "Месила баба", "Мамина Пено", "Мятало Ленче ябълка" и "Скъсал си Черньо чехлите". Две от песните са с открояващо се поп, дори естрадно звучене: "Ако се заженя", "Песен за България", а две са увличащо хороводни: "Сватба е" и "На хорото". Няколко от песните в този албум са имали своята премиера на фестивална и конкурсна сцена. И десетте песни, включени в албума "Родино мила" могат да се видят в ефира на телевизия "Планета фолк" или в официалния канал Planeta official в Youtube.

Първият си албум "С песните на Христо Косашки" младият певец издава през 2008 година, а "Подари ми песен" - през 2012 год. През годините на обучение, работа, записи, концерти, срещи с публиката, издирване на автентични песни, Христо Косашки изгражда разнообразен репертоар от песни, интерпретирани с модерните средства за музициране и в същото време запазили своята автентичност и дух. На своите концерти Христо Косашки предлага песни от всички фолклорни области, като особено богат е репертоарът му от северняшки и македонски песни.

ХРИСТО КОСАШКИ - “РОДИНО МИЛА”

  1. СВАТБА Е
  2. СКЪСАЛ СИ ЧЕРНЬО ЧЕХЛИТЕ
  3. ПЕСЕН ЗА БЪЛГАРИЯ
  4. КИТКА – МЕСИЛА БАБА / МАМИНА ПЕНО
  5. БАЛКАНСКА ЗЕМЯ
  6. ЗА ТЕБЕ ЛИБЕ АРМАГАН
  7. МЯТАЛО ЛЕНЧЕ ЯБЪЛКА
  8. АКО СЕ ЗАЖЕНЯ
  9. НА ХОРОТО
  10. ЧЕКАНЧЕВО
Начало