ИВАН ДЯКОВ С ВТОРА ЗЛАТНА КОЛЕКЦИЯ

28 октомври 2016 г.

Народният певец Иван Дяков събра още една част от най-обичаните македонски песни в новия си албум "Златни македонски хитове - 2". Това е 11 самостоятелен албум в музикалната кариера на популярния изпълнител. В диска са включени 12 от златните македонски хитове и една песен по музика на Димитър Янев. Почитателите на хубавата македонска песен ще се насладят на едно великолепно изпълнение на любимите си песни.

Водещата песен в албума е "Зайди, зайди, ясно слънце", която по думите на народния изпълнител е най-хубавата и най-трудна македонска песен. Иван Дяков е направил своя версия на тази емблематична песен като в изпяването се е придържал към автентичното звучене, което със сигурност ще се хареса на ценителите. "Зайди, зайди, ясно слънце" е една от четирите песни, които Иван Дяков изпълни в концерта "Класиците на българската сватбарска музика" в първо студио на БНР.
Другата песен, много специална за певеца, е "Дъще, моя", записана много отдавна, с автобиографичен характер. Тя е авторска мелодия на Димитър Янев, по текст на Лиляна Дякова, посветена на дъщерята Ивана, която също е певица.

С голяма любов и майсторство Иван Дяков е изпълнил и песните "Йовано, Йованке", "Море сокол пие", "Земи огън, запали ме", Моли се на Бога, Маце". В албума има няколко хороводни песни, които ще оставят почитателите на македонските песни без дъх: "Снощи, либе, те сънувах", А бре, Никола", Яница пътя сбъркала", "На сърце ми лежи" и др. Изключително въздействие има и фолклорната китка, включваща песните "Иване" и "Ай, да идем, Яно". Първата песен Иван Дяков е преоткрил от фолклорната ни съкровищница и "Иване" се радва на голям интерес от неговите почитатели. В албума е намерила място и още една уникална народна песен - "Болна съм, болна", любима на всички познавачи и ценители на хубавата македонска песен.

Песните от албума вече имат своя видеореализация и съвсем скоро зрителите на телевизии "Планета" и "Планета фолк" ще могат да видят пъстрите красиви картини родния край на Иван заснети в село Балдево и в село Лещен. Силният емоционален ефект от хубавата музика се допълва и от красивите автентични носии от пиринския край. Режисьор на програмата е Петьо Картулев, а хореографиите на танците е на ансамбъл "Пирин".

Първата част на колекцията "Златни македонски хитове" е издадена от музикална компания "Пайнер" през 2009 година, когато Иван Дяков отбеляза 30 години творческа дейност.ИВАН ДЯКОВ "ЗЛАТНИ МАКЕДОНСКИ ХИТОВЕ"

 1. ЗАЙДИ, ЗАЙДИ
 2. ЙОВАНО, ЙОВАНКЕ
 3. СНОЩИ, ЛИБЕ, ТЕ СЪНУВАХ
 4. МОРЕН СОКОЛ ПИЕ
 5. А БРЕ, НИКОЛА
 6. ДЪЩЕ МОЯ
 7. ЯНИЦА ПЪТЯ СБЪРКАЛА
 8. КИТКА
  • ИВАНЕ
  • АЙ, ДА ИДЕМ, ЯНО
 9. МОЛИ СЕ НА БОГА, МАЦЕ
 10. НА СЪРЦЕ МИ ЛЕЖИ
 11. БОЛНА СЪМ, БОЛНА
 12. ЗЕМИ ОГИН, ЗАПАЛИ МЕ
Начало