НОВ АЛБУМ НА ОРКЕСТЪР "КАНАРИТЕ"

25 май 2017 г.

"Стилът си има име - Канарите" е най-новият албум на легендарния тракийски оркестър. Албумът е 22 по ред в завидната музикална кариера на прочутите музиканти и включва 20 мелодии, натъкмени в 6 китки и три самостоятелни песни. Песните в албума "Стилът си има име - Канарите" са създадени в стилистиката на тракийската фолклорна област, но творецът Наско Стоев не се е ограничил, а е добавил мелодии, които са близки до македонската песен, до северняшката, до бързите граовски ритми и дори до една по-модерна градска песен.

В албума "Стилът си има име - Канарите" Наско Стоев успя да реализира една своя отдавнашна идея - да вдъхне нов живот на няколко стари народни песни: "Бродилово село", "Бегало Раде" и "Дъждове валят". Албумът "Стилът си има име - Канарите" напълно оправдава името си, като към виртуозното свирене на талантливите музиканти от оркестъра се вплитат и познатите и обичани гласове на солистките Надя Стоева и Снежана Донева. А в песента "Гроздан майка си думаше" любителите на фолклора, ще чуят гласа и на Джена, която записа няколко песни с оркестъра.

Всички мелодии от албума "Стилът си има име - Канарите" са заснети от екип на телевизия "Планета" и зрителите ще могат да се насладят от съчетанието на прекрасни природни картини и неустоимите канарски мелодии в програмата на музикалната медия съвсем скоро. Две от китките "Горо ле, зелена"/"Гроздан маъка си думаше" и "Обичам мамо"/"Надежда съкпа, сине"/"Колко са, мамо, като Станка"/"Ангелино моме" са заснети в типичния тракийски пейзаж в района на комплекс "Приказките" , а останалите мелодии - сред вечната хубост на стария Несебър.

ОРК. КАНАРИТЕ - “СТИЛЪТ СИ ИМА ИМЕ – КАНАРИТЕ”

 1. ОБИЧАМ МАМО / НАДЕЖДА СКЪПА, СИНЕ / КОЛКО СА МАМО КАТО СТАНКА / АНГЕЛИНО МОМЕ
 2. ДРАГОЙНОВСКО ХОРО / ГОРО ЛЕ, ЗЕЛЕНА / ГРОЗДАН МАЙКА СИ ДУМАШЕ
 3. КРЪЧМАРИЦА ХУБАВА
 4. МАЛКА МОМА
 5. ДА МОЖЕШ ДА ОБИЧАШ
 6. ЛИСИКОВО ХОРО
  • БРОДИЛОВО СЕЛО
  • БЕГАЛО РАДЕ
  • ДЪЖДОВЕ ВАЛЯТ
 7. КАНАРСКА ДЕВЯТКА / ЯНО, ЯНИЦЕ
 8. ЛОЗЕНСКО ХОРО / ГРАОВСКО СИТНО инструментал / ОЖЕНИ СЕ СИНЕ
 9. ДЕРМАНСКА РЪЧЕНИЦА / СЪБРАЛИ СЕ МОМИТЕ
Начало