ОРКЕСТЪР "ПЛАМ" С НОВ АЛБУМ

27 февруари 2017 г.

"Край Дунава" е името на новия албум на оркестър "Плам", четвърти по ред в дискографията на популярната формация. Албумът носи името на една от емблематичните мелодии, които почитателите на фолклора ще открият в него. Всички 14 композиции, включени в диска, са създавани в последните няколко години и вече са представени като видеоклипове в ефира на телевизия "Планета Фолк" и в Planeta Official в YouTube.
Мелодиите са по музика и аранжимент на ръководителя на оркестъра – Пламен Димитров, а текстовете са написани от солистката Криси Димитрова. Единствено песента "Сиви Гълъби" е изцяло авторска композиция на втората солистка Цвети Маринова.

Почитателите на българските ритми ще могат да се насладят на образци от Добруджанската, Тракийската и Шопската фолклорни области, както и на един инструментал, който е северняшко хоро. В албума се включват и гост музикантите Паул Станга – акордеон, Петър Миланов – тамбура, Георги Георгиев и Альо Аргиров – барабани, както и златаришкия духов оркестър "Репортерите".

Издаването на албума "Край Дунава" е посветено на 15-та годишнина от появата на първия албум на оркестър "Плам" – "Ха-сега", който излиза през 2002 година. Музикантите имат намерение да отбележат годишнината и с голям концерт в Русе през месец юни.

ОРК. ПЛАМ - “КРАЙ ДУНАВА”

 1. КРАЙ ДУНАВА
 2. БЪЛГАРКА
 3. ТАМБУРИ МИ ДРЪНКАТ
 4. БРЕ БОСИЛЕК
 5. ГЕРГЬОВДЕН
 6. АЙДЕ, ШОПЕ
 7. ЗА ОВЦЕВЪДИТЕ
 8. АБРЕ, МАРИНЕ
 9. РУЖО МОЯ
 10. НА ГУРБЕТ
 11. СИВИ ГЪЛЪБИ
 12. НЕВЕСТА И СВЕКЪРВА
 13. ЧАКАН ПРАЗНИК
 14. В СПОМЕНИ ЗА ВАСИЛ ПЪРВАНОВ
Начало