ПАЙНЕРСКО ТРИО ЗА ЦВЕТНИЦА В ЛОВЕЧ

11 април 2017 г.

Ангелина Милева, Пепи Христозова и Христо Косашки станаха част от звездите за празниците в Ловеч на 8 и 9 април. Цветница се утвърди в последните десетилетия като традиционен за Ловеч празник на цветята, изкуствата и занаятите, а тази година се разви и обогати значително с голям брой най-разнообразни изяви и събития. На три от градските площади се представиха общо над 100 занаятчии, отрупали сергии със своите изкусни изделия. Най-голямата изненада за домакините и гостите на Ловеч бе президентът на България Румен Радев, който пристигна на частно посещение със съпругата си.

Пепи Христозова бе една от звездите в съботната празнична програма. Това и даде възможност да представи и новата си песен "Лазаре", която ще бъде включена в предстоящия и албум "Моминство е цвете". В своята програма Пепи Христозова предлага народни песни от различни региони, но залага и на много авторски песни, познати и харесвани от почитателите на певицата.

Ангелина Милева е едно от новите имена, които все повече се налагат сред почитателите на българската народна музика. Представянето на песните и на празничната сцена бе придружено от изявите на малките танцьори от фолклорния танцов състав при Общинския детски комплекс в Ловеч. За концертната си изява на Цветница в Ловеч тя бе подбрала разнообразен репертоар, в който всеки да чуе и хареса своите мелодии. Букета от родопски песни Ангелина изпълни в съпровод на гайдаря Димитър Милев. Младата певица работи много усилено върху песните от дебютния си албум и се надяваме, че ще зарадва почитателите си още тази есен със своята фолклорна колекция.

Христо Косашки наблегна в програмата си за Цветница на северняшки мелодии. Младият певец е известен и като неподражаем изпълнител на песни от репертоара на Борис Машалов. Сред мелодиите, които изпълни, Христо Косашки включи и заглавията от нови си албум "Родино мила", който се появи неотдавна на музикалния пазар.

Начало