ПОЛИ ПАСКОВА ИЗПРАЩА АНГЕЛИ В НОВ АЛБУМ

21 май 2018 г.

“Изпращам ти ангели” e 16-ти пореден албум в дискографията на фолклорната прима Поли Паскова. Албумът носи името на едноименната песен, подарена от авторката Росица Узунова. Колекцията включва 15 нови заглавия плюс още 5, свързани в "Китка македонска". В “Изпращам ти ангели” Поли Паскова следва линията на автентичното звучене на фолклорните песни, не са пропуснати и мелодии в стила, който иска да наложи. Включени са и няколко песни с по-шлагерно звучене. За първи път в този албум е намерила място композиция, на която самата Поли Паскова е написала музиката. “Силните жени” е за дамите, които много често трябва да проявяват твърдост и устойчивост в този динамичен свят, но в същото време си остават “нежни цветя” дълбоко в сърцето си.

Певицата искрено вярва, че както медиците лекуват, така и музиката може да помогне на много хора. Самата тя се е убедила в лечебната сила точно на тази мелодия от реакцията на публиката, когато я изпълнява по време на своите концерти. Поли Паскова споделя, че този албум е много разнообразен и може би е един от най-хубавите в нейната кариера. Работила е с изявени композитори и текстописци, а в записите на мелодиите са използвани много живи инструменти. Нейните многобройни почитатели ще открият чичово, четворно, македонско, северняшко, йовино хоро. Последното е много рядко срещано и е специален подарък за ценителите на фолклора.

“Създадох “Изпращам ти ангели” с вярата, че народните песни ще намерят достойно място в националния ефир, защото сега те достигат до зрителите най-вече благодарение на нашата телевизия “Планета Фолк”, казва изпълнителката. Песните от новия албум вече получиха своята премиера на големия концерт-спектакъл “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря”, който се проведе на 21 март в зала 1 на НДК.

ПОЛИ ПАСКОВА - "ИЗПРАЩАМ ТИ АНГЕЛИ"

 1. ИЗПРАЩАМ ТИ АНГЕЛИ
 2. БОЖАНО, МОМЕ
 3. ЙОВЕ, МАЛАЙ,МОМЕ
 4. МЛАД ЮНАК
 5. СОКОЛ МИ ЛИТНА
 6. МОМЕ,МОМЕ
 7. КИТКА МАКЕДОНСКА
  - Девойче, тенко
  - Ой, девойче ранбел мой
  - Що имала късмет Стамена
  - Две невести тикве брали
  - Жени се Яно
 8. БЪЛГАРСКА ХУБОСТ
 9. ДИМО НА ЧАРДАК СЕДЕШЕ
 10. ТВОЙТЕ ОЧИ, ЛЕНО,МОРИ
 11. ЗАЩО ЛЮБАВ БОЛИ
 12. TAMO ГДЕ СИ ТИ - дует с АЦА ИЛИЧ
 13. ФИЛИЗОЙ МОМЕ
 14. СИЛНИТЕ ЖЕНИ
 15. РАЗХОДКА ПО БРЕГА
Начало