РОСИЦА ПЕЙЧЕВА ЖУРИРА ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС

24 март 2017 г.

За втори път Росица Пейчева е част от журито на Националния фолклорен конкурс “Орфееви таланти” в Пловдив. Форумът е място за изява на таланта на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, като целта е съхраняване и обогатяване на българската национална култура.

Председател на журито е ректорът на АМТИИ проф. академик Милчо Василев, а членове са проф. д-р Тодор Киров, проф. д-р Любен Досев, проф. д-р Костадин Бураджиев, проф. д-р Даниела Дженева, изтъкнати изпълнители на фолклор и специалисти. Националният фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ е сред най-големите конкурси в България. Провежда се ежегодно, като тази година събитието ще протече на сцените на Военния клуб, Концертната зала на пл. Централен и в АМТИИ Пловдив.

Росица Пейчева признава, че е поласкана от поканата и я приема като оценка за своята работа като певица. Народната певица е осъществила уникалния акустичен фолклорен проект "Мечта" с помощта на проф. д-р Костадин Бураджиев - идеолог и аранжор на албума - творческа гордост на певицата. Припомняме, че Росица Пейчева е дипломиран музикален педагог в АМТИИ - Пловдив и е защитила магистратура "Арт мениджмънт" в музикалната академия.

Начало