ВЕСЕЛИН МАРИНОВ ПРЕДСТАВИ "35 ГОДИНИ НА СЦЕНА" НА DVD х3

19 април 2017 г.

Веселин Маринов представи грандиозния си концерт "35 години на сцена" в зала "Арена Армеец" от 30 ноември 2016 г. на три DVD диска. Уникалният концерт си заслужаваше и уникално представяне, което направи Веселин Маринов за хилядите си почитатели, като им предложи възможност да бъдат напълно съпричастни и към атмосферата на самия концерт, и към напрежението за неговата подготовка. DVD комплектът "35 години на сцена" включва и книжка с илюстрации на някои от най-ефектните моменти от спектакъла. Уникалният спектакъл бе осъществен и благодарение на включването на голям оркестър с брас секция, барабани, перкусии, акустични и електрически китари, няколко беквокалисти, пищен балет с хореография за всяка една песен, както и на 13 000 публика, която пя и танцува през цялото време заедно с Веселин Маринов.

Първите два диска включват пълен запис на уникалния концерт "35 години на сцена" на шлагерния бард. Общо 28 заглавия от различни периоди на огромното му песенно богатство ще зарадват тези, които не са успели да гледат юбилейния концерт, а за тези, които са имали щастието да бъдат в "Арена Армеец" и ще могат да го изживяват отново и отново.

Първият DVD диск започва с култовото парче "На 25" от албума "Островът на любовта" от 2014 година и представя общо 10 хитови заглавия, създавани от 2003 година насам. Впечатляващо е изпълнението на "Слънце зайде" заедно с Атанас Стоев. Финал на диска е изненадващото изпълнение на "Няма да ти дам да остарееш", която Веселин Маринов изпя сред публиката, качен на стол.

Вторият DVD диск представя акустичния блок от концерта в съпровод на акордеон и три китари, изсвирени от Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки, Симеон Илиев и Пламен Велинов. Акустичния блок обхваща десет песни, създавани от 1999 г. до 2007, сред които са емблематичните: "Обич за обич", "Да се събудиш до мен", "Най-хубавото лято си отива" и др.
Дискът продължава и с още 8 заглавия в съпровод на концертния оркестър. Като за финална част певецът е избрал няколко от най-обичаните от по-новите си песни:"Един миг от рая", "Лятна жълта рокля", "Хубава жена". За същинския финал Веселин Маринов изпълнява песните, без които не минава нито един негов концерт: "Горчиво вино", "Рожден ден", "Без любов", "Ти си любовта" и песента, която самият Веселин Маринов определя като химн на неговите срещи с публиката през годините - "За теб, Българийо".

Третият диск - "35 години срещи на сцената", е специален филм с режисьор Марта Каменова за пътя към осъществяването на юбилейния концерт на Веселин Маринов. Включени са разкази на популярни композитори и музиканти за работата им със звездата на българската сцена, както и на част от екипа, работил по осъществяването на мега концерта. Фокус на диска е личността на Веселин Маринов, неговите срещи, спомени и самопризнания, както и финалните думи:
"Когато човек се научи да не ламти, а да знае колко да иска от себе си в определен етап от своето развитие. Да не се надценява от първия, втория, от третия успех. Когато оцениш, че всеки един връх е възможност да погледнеш от там към следващия, който е малко по-нагоре… и да знаеш, че няма, няма край. Тогава 35 години на сцената имат смисъл."

ВЕСЕЛИН МАРИНОВ - "35 ГОДИНИ НА СЦЕНА" DVD

DVD 1
 1. На 25
 2. Още един хубав ден
 3. Любов на прага на сърцето
 4. Слънце мое
 5. Идвай, мое лято
 6. За някой да живееш
 7. Сняг
 8. Идвайте си
 9. Слънце зайде
 10. Няма да ти дам да остарееш
DVD 2
 1. Обич за обич
 2. За всички мои сълзи
 3. Вчера
 4. Когато знам, че ме обичаш
 5. Колко много те обичам
 6. Да се събудиш до мен
 7. Снимка от сватбата
 8. Звездице моя
 9. Най-хубавото лято си отива
 10. Спри до мен
 11. Един миг от Рая
 12. Лятна жълта рокля
 13. Хубава жена
 14. Рожден ден
 15. Горчиво вино
 16. За теб, Българийо
 17. Без любов
 18. Ти си любовта
DVD 3
 1. „35 години срещи на сцената” - Филм за концерта
  Режисьор: Марта Каменова, оператор: Атанас Атанасов
Начало