ЛЕГЕНДА ЗА ЛЮБОВТА РАЗКАЗВА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ

17 април 2019 г.

"Легенда за любовта" е новият самостоятелен албум на Веселин Маринов, който зарадва многобройните му почитатели. Музикалният проект вече може да откриете онлайн в eMAG или от понеделник във всички магазини на "Пайнер" в страната. Албумът е 29-ти в музикалната кариера на шлагерния бард. Всъщност Веселин Маринов разказва в новия си албум не една, а 12 легенди за любовта, колкото са песните в него. Това е стандартът на певеца - във всеки негов албум да има по 12 нови песни. Дори и да не посочваме категоричните "Приливът на любовта" или заглавната "Легенда за любовта", когато Певецът на любовта и верността, ти каже дори само: "Кафето при фонтаните", "Жена на токчета" или "Не вярвам да се случи на мен" - това са си цели истории, които без значение дали са сбъднати или очаквани, са много романтични и красиви. "Легенда за любовта" се появява само две години след излизането на предишния му албум "Представи си...".

"Много се радвам, че албумът "Легенда за любовта" вече е на бял свят. Най-любовният, като последната любов. Аз мисля, че той е най-силният, най-хубавият. Не подценявам нищо, което съм правил досега. Всяка една песен е изстрадана, обичана от мен. Тя не е просто, за да попълни последния ред на една колекция от нов албум. Просто всяка една песен си е дошла с времето. Новият албум показва развитието ми, показва посоката на моя стил и най-вече любовта и преклонението пред нейно величество, Жената. Легенда за любовта и като заглавие, и като песни, разказва в пълна степен за романтиката, която не можа да изчезне от моето съзнание. Разказва за искреността и вярата в чистата любов, в която все по-малко хора вярват, че може да има.", споделя Веселин Маринов.

Авторският екип, създал песните в албума "Легенда за любовта" е съставен от творците, с които певецът работи от години и за които откровено признава:

"С тях ни свързва не само любовта към българската музика. С тях мислим еднакво. Една "кръвна група" сме. Преминахме заедно през много неща и съм щастлив, че са до мен и мога да ги нарека свои приятели. Това са Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки, Пламен Велинов, Мариета Ангелова, Груди Нейков! Ако можех да пиша песни, бих искал да пиша като тях!".

Естествено в албума има и няколко песни от други автори. Песента "Приятелю мой" е много скъп личен подарък на Веселин Маринов от автора Бисер Киров, с когото са били близки приятели и той му я подарява със заръката да я пее на своите приятели. Вероятно цялата философия на новия албум на Веселин Маринов "Легенда за любовта" е събрана във финалните му думи на самия албум:

"Дано откриете "своята" песен – тази, в която да се разпознаете и която ще ви накара да вярвате така, както аз, в това, че въпреки всички трудности наоколо, животът е прекрасен и е пълен с много любов!"

Новият албум на Веселин Маринов "Легенда за любовта" можете да поръчате от всичкивсички магазини на "Пайнер" в страната или онлайн от eMAG.

ВЕСЕЛИН МАРИНОВ - "ЛЕГЕНДА ЗА ЛЮБОВТА"

 1. Жена на токчета
 2. Пълно щастие
 3. Умна и красива
 4. Легенда за любовта
 5. Приливът на любовта
 6. Кафето при фонтаните
 7. Не вярвам да се случи на мен
 8. Ах, Марина
 9. На колене пред любовта
 10. Сбъднат сън
 11. Приятелю мой
 12. По въздуха ти пиша
Начало