НАЙ-ЛЮБОВНИЯТ АЛБУМ НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ

25 април 2017 г.

"Представи си…" е новият албум на Веселин Маринов, който вече е при хилядите му почитатели. Това е втората голяма изненада, която обичаният изпълнител поднася за своята публика, след като преди седмица издаде на DVD юбилейния си концерт от зала "Арена Армеец". "Представи си…" е 28 пореден албум в дискографията на певеца. В него Веселин Маринов е включил 12 нови песни от наши и чужди композитори. Сред авторите са някои от най-популярните съвременни творци: Светослав Лобошки, Красимир Гюлмезов, Пламен Велинов, Груди Нейков-Джери, Мариета Ангелова и др. В албума има песен от известния македонски композитор Григор Копров, както и две песни от руски композитори. Въпреки различния авторски състав песните звучат понятно и близко в стилистиката на шлагерния бард.

Веселин Маринов избра оригинален начин да промотира песните от новия си албум, като от средата на месец март в своя You Tube канал той публикува по една от новите си песни. Първата песен, който той представи на почитателите си бе "Моето момиче", последвана след седмица от "Гълъбе мой". От 24 април Веселин Маринов стартира новото си турне, като ще поднесе 70 концерта за своята публика в цялата страна. Естествено във фокуса на концертите му ще бъдат песните от новия му самостоятелен албум.

"Представи си…" ви предлага 12 песни, всяка от които звучи като най-искреното любовно обяснение, което един мъж може да изрази с думи. Любовта като тема присъства във всички албуми на Веселин Маринов, но ново е отношението му към любовта. Тук тя е чиста и свята, обляна в светлина, почти нереална. Казано с думите на самия Веселин Маринов:"Най-красивата любов е онази, за която си мечтаем." Това звучи и в текста на заглавната песен "Представи си…": "Ако може за ден поне, всяка мисъл да е любов, този свят ще е по-добро място за живот."

Любовта има много лица и едно от най-красивите е романтичното мечтание, което ни показва Веселин Маринов в новия си самостоятелен проект:

"… в този албум няма нито една тъжна нота, нито една дума, която да помрачи и без това сивите ни дни. За първи път всички песни в него разказват за светлата, чистата, красивата и голяма любов. Ако не си я представим, ако не я нарисуваме в мечтите си, как ще я постигнем? Как ще я познаем?
Ще бъда много щастлив, ако докато слушате моите нови песни, като мен, затворите очи, отворите сърцето си и мислено се пренесете в свят, пълен единствено и само с любов!
Представяте ли си колко ще е хубаво?…"

ВЕСЕЛИН МАРИНОВ - “ПРЕДСТАВИ СИ…”

 1. ЖЕНАТА НА ЖИВОТА МИ
 2. ЩАСТЛИВО ЛУД
 3. ОПАСНА БЛИЗОСТ
 4. ДОБРЕ ДОШЛА
 5. ГЪЛЪБЕ МОЙ
 6. СЛЪНЧИЦЕ МОЕ
 7. ЛЮБОВЕН ЗАКОН
 8. ПРЕДСТАВИ СИ…
 9. МОЕТО МОМИЧЕ
 10. ДЪЖД
 11. СБОГУВАНЕ
 12. СТИХИЯ
Начало