"МОМА ЯНИЦА" - ФОЛКЛОРНИЯТ ДЕБЮТ НА ЯНИЦА

11 октомври 2018 г.

"Мома Яница" е първият фолклорен проект на Яница и включва 13 заглавия, 6 от които са народни песни, а 7 - авторски на някои от най-авторитетните имена в бранша: Красимир Христов, Димитър Милев, Сашко Велков, а с аранжименти се включваст и Светослав Лобошки и Димитър Петров. "Мома Яница" е проектът, за който певицата говори от доста време и най-после успя да представи на публиката подбраните народни песни в свое изпълнение. Заглавната песен "Мома Яница" е избрана не случайно за име на първия фолклорен проект на певицата. "Мома Яница" има близо 4 милиона гледания в PlanetaOfficial в You Tube, тя е песента харесвана от почитателите на Яница, която тя изпълнява по няколко пъти на своите участия.
Песента "Мъка ми, мале" е дует с Николай Славееев, а народните песни "Голяма се сватба вдигнала", "Руска мама дума", както и "Бяла Яна", Мъри моме, хубава" са събрани в две хороводни китки.
Певицата с голямо удоволствие изпълнява тракийски, странджански, северняшки, македонски песни, но предпочита да налага нови авторски песни на фолклорна основа. Яница е едно от най-успешните имена в каталога на "Пайнер", с доказан талант, богат сценичен опит, печелила награди и за песен със социално послание, за най-желан изпълнител в "Планета Пайнер клуб", за музикалеен секссимвол и за хит на лятото.

ЯНИЦА - "МОМА ЯНИЦА"

 1. МОМА ЯНИЦА
 2. БЪЛГАРИЯ
 3. ДИМИТЪР МАРИЯ ДУМАШЕ
 4. КРЪЧМАРЮ, СИПВАЙ МИ ЗА ДВАМА
 5. МЪКА МИ, МАЛЕ – дует с Н. Славеев
 6. ПРОКЛЕТ ДА БИДЕ
 7. БЯЛА ЯНА / МЪРИ МОМЕ, ХУБАВА
 8. ЗЕМЕН РАЙ
 9. ТРИТЕ МОМИ
 10. ГОЛЯМА СЕ СВАТБА ВДИГНАЛА / РУСКА МАМА ДУМА
 11. ЛЮБОВТА Е ЧУДЕН ЛЕК
Начало