ЯНКО НЕДЕЛЧЕВ С НОВ АЛБУМ

02 април 2019 г.

"Добре дошли, скъпи гости" е най-новият албум, с който един от най-обичаните народни певци Янко Неделчев зарадва многобройните си почитатели. "Добре дошли, скъпи гости" е шести по ред самостоятелен албум в кариерата на певеца след "Пушка пукна" от 2006 г., "С песен да се поздравим" - 2007, "Райска земя, българска"- 2008, "Песен моя"- 2010 и "Светица си, Българийо" от 2012 година. Освен това Янко Неделчев има издадени два DVD видеоалбума и през 2017 г. една колекция с 56 заглавия в един Мр3 диск - "Фолклорен извор". В началото на месец май Янко Неделчев и екип на телевизия "Планета фолк" ще заснемат повечето от песните в новия албум в самостоятелна фолклорна програма.

"Добре дошли, скъпи гости" включва 11 народни песни от Пиринския край, подбрани и записани в последните две години. Идеята на популярния певец е тази година да издаде албум само с народни песни, а следващата година - само с авторски песни на фолклорна основа. Своя старт на музикалната сцена Янко Неделчев прави именно с авторска песен на фолклорна основа. "Ти си майка" по музика и аранжимент на Валентин Спасов и с нея печели награда от фестивала "Пирин фолк" в Сандански. Янко Неделчев е известен с принципа си да включва в албумите си и да изпълнява песни само от Пиринския край.

"Това ме отличава от другите изпълнители­, защото смятам, че песните от Македонския край имат уникална магия, споделя народният певец. - Каква е тя и ние, изпълнителите не можем да разберем, но песните на нашия край се харесват навсякъде."

Две от песните в новия му албум - "Ай да идем, Яно" и "Китчице" са събрани в популярна македонска китка, която е снимана преди година за пролетна програма на телевизия "Планета фолк". Музикалната телевизия отбеляза творческия юбилей - 20 години на музикална сцена със специален филм за него, а самият Янко Неделчев отбеляза този празник с три големи концерта, които изнесе съвместно със свои колеги от Пайнер. Във Велинград на сцената с него пяха Сестри Диневи, Калина и Невена и Милко Калайджиев, в Белица бе в компанията на Соня Немска, Яница и Крисия Д, а в Разлог - заедно със Славка Калчева, Христо Косашки, Мария и Магдалена Филатови. Янко Неделчев признава, че неговия любим сезоон е пролетта. Вероятно и защото най-паметните му масови изяви са се случвали точно през пролетта. Янко е любимец на червената агитка, защото точно преди три години Янко Неделчев пя пред 35 000 екзалтирани зрители на стадион "Васил Левски" при финалния мач за Купата на България. Пет години по-рано Янко Неделчев също пя пред многохилядна публика на финала за Купата на България. И в двата случая Червеният тим спечели ценния трофей, което създаде увереността в червената агитка, че песните на Янко Неделчев им носят късмет. Новият албум на Янко Неделчев "Добре дошли, скъпи гости" можете да закупите от ТУК или от всички магазини на "Пайнер" в страната.

ЯНКО НЕДЕЛЧЕВ - "ДОБРЕ ДОШЛИ, СКЪПИ ГОСТИ"

  1. АЙ ДА ИДЕМ ЯНО / КИТЧИЦЕ
  2. ДОБРЕ ДОШЛИ, СКЪПИ ГОСТИ remix
  3. КОЙ ПРЪВ ПОЧНА
  4. ЛЕГНАЛА МОМА, ЗАСПАЛА
  5. ОРО СЕ ВИЕ
  6. ОЙ, ЗЕЛЕНИКО
  7. ПОВЕКЕ НЕ МИ ДОВАГЯЙ
  8. ЩО МИ СЕ НЕЩО БЕЛЕЕ
  9. СКОПИЕ, СКОПИЕ
  10. ВЛЕЗНАЛА РАЙКА В ГРАДИНА
Начало