"ЛУДИ, МЛАДИ ГОДИНИ" - НОВ АЛБУМ НА ЗДРАВКО МАНДАДЖИЕВ

13 май 2019 г.

"Луди, млади години" е най-новият самостоятелен албум на Здравко Мандаджиев, който вече е в ръцете на многобройните му почитатели. Това е шестия самостоятелен проект в кариерата на народния изпълнител, пет са индивидуални проекти плюс дуетния албум "Земи огин, запали ме" с Поли Паскова. В албума "Луди, млади години" певецът е включил 12 нови заглавия - 10 класически народни песни и две авторски заглавия. Прави впечатление пъстротата в подбора на народните мелодии. За разлика от сравнително по-хомогенните си досегашни колекции, в "Луди, млади години" Здравко Мандаджиев е включил родопски, тракийски, северняшки, пирински, македонски, странджанска и дори шопска песен.

Здравко Мандаджиев е изпълнител, който подчертано залага и на нова авторска музика на фолклорна основа. В новия си албум той е включил две такива заглавия: "Дедо Работлив на Виктор Йорданов и "Чаках те, любе" на Николай Балабанов. Текстовете и на двете песни са написани от Полина Дакова. Песента "Чаках те, любе" е на призови места във фолклорните класации и печели симпатиите и подкрепата на почитателите. Дуетните песни на младия певец също се радват на завиден успех и популярност, затова и в новия си албум той не е пропуснал да включи и два дуета, това са "Ленче бре, душо" с Ангелина Милева и "Стани, стани, Тодоре" с Пепи Христозова. Песента "Весела компания", позната от градския фолклор, е записана по инициатива на Здравко Мандаджиев, като приятелска подкрепа за реализацията на проекта Здравко получава от Росица Пейчева, Ивелина Колева, Пепи Христозова, Деян Митев, Борис Дали и от оркестър "Пловдив".

До момента най-открояващото се заглавие от новите песни е "Кръчмарица Нина". Северняшката мелодия допадна на почитателите на фолклора и седмици наред оглавява класациите за фолклор. Половината от песните в албума се радват на телевизионни реализации и са достъпни в ефира на телевизия "Планета фолк" и в официалния канал Planeta Folk Official в You Tube. Втората половина от песните в албума "Луди, млади години" Здравко Мандаджиев планира да снима в края на лятото и да зарадва почитателите си с порция ново видео през есента. Новият албум на Здравко Мандаджиев "Луди, млади години" можете да закупите от магазините на "Пайнер" в цялата страна, както и да поръчате от еMAG.

ЗДРАВКО МАНДАДЖИЕВ - "ЛУДИ, МЛАДИ ГОДИНИ"

 1. КРЪЧМАРИЦА НИНА
 2. ПЕТРА ПО ДВОР ХОДЕШЕ
 3. ЛЕНЧЕ, БРЕ ДУШО
 4. ЛУДИ, МЛАДИ ГОДИНИ
 5. ГАНО, БЕЛА ГАНО
 6. ДЕДО РАБОТЛИВ
 7. СТАНИ, СТАНИ ТОДОРЕ
 8. ВИЙ ЧУЛИ ЛИ СТЕ?
 9. КИТКА ТИ ПАДНА, ДЕНО
 10. ЧАКАХ ТЕ, ЛЮБЕ
 11. БЯЛА СТАНА
 12. ВЕСЕЛА КОМПАНИЯ
Начало