стр. 29 от 78 | Предишна · Следваща

Импресарски каталог

Коста Марков

Коста Марков

Коста Марков е един от най-популярните и талантливи изпълнители от ранните години на попфолка. Името му е една от емблемите на попфолка, свързано е с много самостоятелни хитове, както и с дуети с Деси Слава, Ивана и др.

Роден е на 27 ноември в Бургас, но расте в Несебър, където гръцката музика е с особено силни традиции. От 6-годишен ходи на уроци по солфеж и акордеон. По-късно сформира вокално-инструментална група към Читалището в Несебър. Кандидатства "Икономика" в УНСС, София и е в челната тройка по успех, но се преориентира към поп-музиката и взема частни уроци при Ирина Чмихова и Стефка Оникян.
Коста Марков има афинитет към гръцките песни, които пее с огромно удоволствие и талант. Изпълнява попфолк, балкански фолклор, поп, естрада и др.

Професионално пее от 1990 г. в две вариететни програми: в ресторант "Лебед" и в бар "Фрегата".
След това младият талантлив изпълнител е поканен да пее в панорамния бар на хотел "Родина" в София и бар "Панорама" в Димитровград.
На снимки за предаване на Българска Национална Телевизия в Казанлък, с участието и на дует "Ритон", Иван Балсамаджиев, Глория, Цветелина и др. е забелязан от инж. Митко Димитров. Така през 1997 г. подписва договор с музикална компания "Пайнер" Талантливият изпълнител бързо става любимец на публиката с интересните си песни и стилни видеоклипове. Песните от новите си албуми представя пред публиката със самостоятелни концерти. Коста Марков е не само отличен изпълнител, но и даровит музикант и композира сам част от песните си.

През 2005 прекратява кариерата си и заминава за САЩ, където през март 2006 се жени за приятелката си Кристина. По време на пребиваването си в САЩ Коста Марков се среща с повечето гостуващи български изпълнители, а освен това по няколко месеца в годината е в Несебър. Едно от най-популярните имена в модерния фолк Галена записа през 2011 г. своя версия на песента му "Искам да остана буден". През 2015 година друг млад изпълнител - Карлос направи версия на песента му "Имам само едно сърце". Интересът към хитовете от зората на попфолка нареди Коста Марков сред желаните имена за участия в цяла България. Подтикнат от доказания интерес към песните му, през 2016 г. Коста Марков се завърна трайно на българска сцена, като отново поднови работата си с музикална компания "Пайнер".

Издадени албуми

1998 - "Банкер"
1999 - "Искаш ли дъвка"
2000 - "Милиони нощи"
2000 - "Милиони нощи" - VHS
2001 - "Диаманти и рубини"

Награди

2003 - "Тракия фолк" - Награда за текст на песента "Искам да остана буден"

Мегаизяви

Коста Марков участва във всички представителни концерти на "Пайнер" до 2003 год.

Концерти зад граница

Гърция, Кипър, Великобритания, САЩ, Канада

Хитове

"Карам си трабанта", "Ромео и Жулиета", "Банкер", "Искаш ли дъвка", "100 жени", "Защо си отиде", "Любов насън", "Кукла", "Руса мацка", "Милиони нощи", "С поглед ме изпий", "Дърво без корен", "Сервитьоре", "Холивуд", "Полудявам", "Диаманти и рубини", "Разни скандални неща", "Изгарям", "Ти до мен", "Целувай ме страстно", "Спомени демони", "Вятър ще бъда", "Искам да остана буден", "Имам само едно сърце", "До три минути"

стр. 29 от 78 | Предишна · Следваща
Начало