стр. 40 от 83 | Предишна · Следваща

Импресарски каталог

Прeсила

Прeсила

Пресила е от новите имена в каталога на музикална компания "Пайнер" и въпреки младостта си е един напълно изграден изпълнител с достатъчно сценичен опит, чудесно съчетание на атрактивна секси визия, широко познаване и великолепно изпълнение на български фолклор и младежката жизнерадост и предизвикателност на попфолка.

Пресила (Петя Костадинова) е родена на 20.02. в гр.Пловдив. Пее от 6-годишна възраст. Завършва средно образoвание с музикален профил и засилено изучаване на български фолклор, а след това музикална педагогика в ПУ"Паисий Хилендарски", след което и магистратура в АМТИИ, Пловдив.

Тя работи с различни инструментални състави, а в момента пее в "Комплекс Приказките", край гр. Харманли. Пресила изпълнява български фолклор, предимно тракийски и македонски песни, българска естрада, балкански фолклор и попфолк. Младата певица участва в различни музикални фестивали и конкурси и печели отличия и призови места. През лятото на 2014 год. се сбъдва една от мечтите и и тя подписва професионален договор с музикална компания "Пайнер". Продължава да записва български фолклор, а в попфолка дебютира с парчето "Смешно е".

Награди

2006 - Бронзов медал и диплом за народно пеене - Орфеева дарба, София
2007 - Златен медал и диплом за народно пеене - Орфеево изворче, Стара Загора
2014 - Медал и диплом за отлично представяне - XIII-ти фестивал Златен кестен, Петрич

Мегаизяви

Участие на фестивала "Пирин фолк", Сандански 2012, 2014 г.
Участие на фестивала "Златен кестен", Петрич - 2014
Юбилеен концерт на чит. "Братя Миладинови", Петрич - 2014

Концерти зад граница

Турция, Гърция, Хърватска, Италия, Франция

Хитове

„Булко, Еленко”, „Отровно вино”, „Благодаря, че те има, мамо”, „В живота търсим любовта”, „Смешно е”

стр. 40 от 83 | Предишна · Следваща
Начало