Please enable JS
“МУЗИКА ЗА ВСИЧКИ” - ПРЕКРАСНА КОЛЕКЦИЯ  ОТ ПЕСНИ НА ОРКЕСТЪР “КАНАРИТЕ”

“МУЗИКА ЗА ВСИЧКИ” - ПРЕКРАСНА КОЛЕКЦИЯ  ОТ ПЕСНИ НА ОРКЕСТЪР “КАНАРИТЕ”

Уникалната юбилейна колекция “Музика за всички” на оркестър “Канарите” вече е на музикалния пазар. Заглавие, което е най-добра характеристика за създаденото, изсвирено и изпято от легендарния оркестър през всичките 45 години от създаването му. Защото музиката на Канарите е музикален феномен - песните са живи и жизнени, когато и да са създадени, достъпни и любими за хора от всяка възраст. С “Музика за всички” оркестърът отбелязва и 75-годишнината на своя създател и ръководител Атанас Стоев. В “Музика за всички” преобладават песни от първите години на съвместната работа с музикална компания “Пайнер”, но има и три нови мелодии, записани специално за този сборник: “Нашенско хоро”, “Животът е един”, “Севдице, Невяно”.

В колекцията “Музика за всички” са включени над 90 заглавия от репертоара на най-именития оркестър за български фолклор - песни и мелодии, които радват слушателите със своята богата и пъстра музикална палитра. Значителна част от мелодиите са групирани в ритмични китки, носещи ефектни имена: Хороводен пъзел, Хороводна броеница, Хороводна шевица и др. “Музика за всички” е 24 пореден албум на Канарите, изграден почти изцяло от авторска музика, като създател на музиката, текста и на почти всички аранжименти е Атанас Стоев. Осем от песните са аранжирани от спецове в бранша: Огнян Тодоров, Ленко Драганов, Димитър Петров, Димитър Дикбоюшки. Мелодиите в колекцията са жанрово разнообразни от класически и модерен фолклор, през поп, дори рап до градски фолклор, а мелодично са ярки и виртуозно изпълнени.

Естествено в една толкова представителна колекция да бъдат включени и няколко песни с новото име, което творчески и житейски свърза съдбата си с оркестъра - Джена. Попфолк дивата е композирала музиката на една песен и на текста и в съавторство с Наско Стоев - младши. Джена изпълнява 8 песни, няколко събрани в три хороводни китки, към две от които има добавено и по едно инструментално хоро. Две от песните: “Севдалино моме” и “Мома шопкиня” Джена изпълнява в дует със своя съпруг Атанас Стоев - младши.

Високото качество и изключителната класа на фолклора, създаван и изпълняван от оркестър “Канарите” от години дава живот на хората и е опора на Българщината. Признание за творческия гений и за приноса на Атанас Стоев към българската музика е обявяването му за почетен гражданин на Чирпан, Първомай, Пловдив, удостояването му със звание Будител и можеството награди от различни форуми. Вече 45 години оркестър “Канарите” е най-именитият оркестър за българска музика и причината за сполтеността им е доброто и позитивно отношение между музикантите, а тайната на творческото си вдъхновение самият Атанас Стоев е запечатал кратко в заглавието на албума на оркестъра от 2014 година - любов и вдъхновение.

Първият Мр3 албум на оркестър Канарите, издаден преди пет години, представя мелодиите от концерта “С песните на Канарите” състоял се на 15 септември 2015 година на централния градски площад в Стара Загора. В тричасовия спектакъл бяха изпълнени 62 мелодии от златния фонд на оркестъра, като на сцената с оркестъра песни от репертоара на Канарите изпълниха и Ивелина Костова, Пепи Христозова, Преслава, Славка Калчева, Сестри Диневи, Джена и Ивана.

Маестро Атанас Стоев дължеше този сборен албум от песни на оркестър “Канарите” на всички почитатели на тяхната музика и най-вече на българския фолклор. Новата Мр3 колекция “Музика за всички” на оркестър “Канарите” можете да закупите от магазините на “Пайнер” в цялата страна, както и да поръчате от еMAG.ВИЖ РЕКЛАМА