Please enable JS
Анелия

Анелия

Анелия е звезда, която притежава характерен стил и уникално присъствие на сцената. От първите си хитове и до днес тя е едно от най-популярните имена в съвременната българска музика.

Певица с широк диапазон и богати музикантски умения, Анелия не се ограничава жанрово в изявите си. Пее еднакво добре и поп, и попфолк, и фолклор, и по-модерни, и по-ориенталски ритми.

Награди

Анелия е сред българските изпълнители, които са спечелили най-много и едни от най-престижните награди за музика, красота и стил. Кариерата й тръгва главоломно с тоталния хит “Погледни ме в очите” през 2002 година. Последователно става носител на наградата “Откритие на годината” на сп. “Нов фолк”, Първа награда на публиката на фестивала “Тракия фолк 2003” с песента “Обичай ме”, “Най-красивата личност на България за 2004 година”, присъдена от списание “Кой”. “Не поглеждай назад” е обявен за албум на годината на Третите годишни награди на ТВ “Планета” и на Седмите годишни награди на сп. “Нов фолк”. Пилотният сингъл от третия албум на певицата “Всичко води към теб” е обявен за хит на лято 2005 г. Награда на генералния спонсор на Петите годишни награди на ТВ “Планета” за 2006 г.

2007 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Дуетна песен /с Миро/

2007 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Видеоклип на годината

2007 - Годишни награди на “Нов фолк” - Дует на годината

2008 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Награда за особени постижения на музикална сцена

2008 - Годишни награди на “Нов фолк” - Албум на годината

2008 – Награди на списание Grazia - Жена на годината в категория сцена-музика

2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Поп хит

2009 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Дуетна песен на годината

2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Хит на лятото - “4 секунди”

2010 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Албум на годината

2010 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Награда за вокално майсторство

2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Хит на лятото “Проба-грешка”

2011 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Песен на годината “Проба-грешка”

2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Дуетна песен на годината - “Не исках да те нараня”

2012 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Изпълнител на годината

2012 – Награди на Академията за мода – БГ Мода икона

2013 - Награда на радио “Веселина” за най-излъчван хит

2013 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Музикален идол на годината

2014 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Оригинално присъствие на концертната сцена

2014 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Албум на годината “Феноменална”

2015 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Специална награда на радио Веселина за “Генерал”

2015 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен на годината “Генерал”

2016 – Грамота за принос в развитието на културното сътрудничество с Националната гвардейска част по случай 137-годишнината от създаването на българската гвардия

Изяви

Анелия е сред българските изпълнители, които са спечелили най-много и едни от най-престижните награди за музика, красота и стил. Кариерата й тръгва главоломно с тоталния хит “Погледни ме в очите” през 2002 година. Последователно става носител на наградата “Откритие на годината” на сп. “Нов фолк”, Първа награда на публиката на фестивала “Тракия фолк 2003” с песента “Обичай ме”, “Най-красивата личност на България за 2004 година”, присъдена от списание “Кой”. “Не поглеждай назад” е обявен за албум на годината на Третите годишни награди на ТВ “Планета” и на Седмите годишни награди на сп. “Нов фолк”. Пилотният сингъл от третия албум на певицата “Всичко води към теб” е обявен за хит на лято 2005 г. Награда на генералния спонсор на Петите годишни награди на ТВ “Планета” за 2006 г.

Дискография

Албуми

ДАЙ МИ ОЩЕ2018

ФЕНОМЕНАЛНА2014

ИГРИ ЗА НАПРЕДНАЛИ2011

ДОБРАТА, ЛОШАТА2010

ЕДИНСТВЕН ТИ2008

ПЕПЕЛ ОТ РОЗИ2006

ВСИЧКО ВОДИ КЪМ ТЕБ2005

НЕ ПОГЛЕЖДАЙ НАЗАД2004

ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ2002

Сингли

МИЛИОН2020

ТИ СИ2019

ГЪЗАРКА2019

ШАМПИОН2019

ЗАРАДИ ТЕБ2019

СЪРЦЕТО МИ2019

ПОДЛУДЯВАШ МЕ - дует с Kyriacos Georgiou2018

ПРОСЯЦИ2018

БРЪМММ2018

ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ2002