Please enable JS
Джена

Джена

Джена е певица с впечатляващ талант и голям глас, устремена към върховете на родния шоубизнес.

Джена е универсален изпълнител, гласът и е със специфичен тембър и богата орнаментика, което и позволява да изпълнява завладяващо, както попфолк и народни песни, така и балкански фолклор.

Награди

2007 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Дебют.

2007 - Годишни награди на “Нов фолк” - Откритие на годината.
2007 - Пирин фолк - I Награда на журито за изпълнител.
2007 - Фолк Фест Валандово - Специална награда на журито.
2008 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Посланик на българската музика зад граница.
2008 - Годишни награди на “Нов фолк” - Най-проспериращ млад изпълнител.
2008 - Награди на радио “Романтика”- Любовна дуетна песен /с Илиян/.
2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Баладичен хит - “Кой си ти”.
2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-предпочитан изпълнител в ППК.
2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-романтична балада “Всичко давам да си тук”.
2010 - Годишни награди на “Нов фолк” - Кавърверсия на годината “Всичко давам да си тук”.
2011 - Годишни награди на “Нов фолк” - Дуетна песен на годината - “Да те прежаля”.
2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-прогресиращ изпълнител.
2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен на годината - “Да те бях ранила”.
2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Рингтон на годината - “Да те прежаля”.
2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен на годината - “Да видя какво е”.
2013 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Оригинално присъствие на клубна сцена.

Дискография

Албуми

СРЕЩНА НИ ХОРОТО2017

ДА ТИ БЪДА КОРОНА2017

МОЛИ СЕ ДА НЕ ПОЧНА2014

ДА ВИДЯ КАКВО Е2012

НЕ ЗНАЕШ КОЯ СЪМ2010

ГРЕШНИ МИСЛИ2008

Сингли

ЛИЛЯНА И ГРОЗДАНА - дует с Атанас Стоев - младши2020

ШОТ ЗА БОЛКАТА2020

КАЛИНА БОЛНА ЛЕГНАЛА2020

У НЕДИНИ РАВНИ ДВОРИ2020

ПЕТЪР, РУМЯНА ДУМАШЕ2020

ЗАМРЪКНАЛА Е ХУБАВА ЯНА / КУЧЕТА ЛАЯТ2020

ДОСТОЙНАТА2019

ВИЖТЕ ГО, ЖЕНИ2019

ГОРКОТО МОМИЧЕ2019

ЯКО МИ Е2018

ХУЛИГАН2018

ЩЕ ТЕ СПЕЧЕЛЯ2008