Please enable JS
Илиян

Илиян

Илиян има шанса да се открои още с първата си поява по телевизия “Планета” - с майтапчийското видео на закачливата песен “Честит рожден ден”. И следващите записани песни в “Пайнер студио” са в тази посока.

Младият изпълнител е отраснал в музикантско семейство във Велико Търново. Самият той е свирил на пиано. Самоук певец е, от 14-годишен работи с оркестри по заведения и сватби. Отива му сръбско-циганското пеене в стила на Звонко Демирович. Гласът му е плътен, дълбок, с голям диапазон.

Награди

2006 - Годишни награди на ТВ “Планета” за 2006 год. - Награда на “GSM Ревю”.

2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - певец на 2009.
2009 - Годишни награди на ТВ “Планета”- DJ хит в “Планета пайнер клуб”.
2009 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Песен на годината.
2009 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Дуетна песен на годината.
2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Певец на годината.
2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен на годината, с трио БИК.
2010 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Вокална формация на годината.
2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Певец на годината.
2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Дуетна песен на годината - “Не исках да те нараня”.

Дискография

Албуми

ТУПАЛКА (LIVE)2009

ТАРИКАТИ2008

Сингли

МАЛКАТА - трио с Дени Калинов2020

24/72020

С ТЕБЕ МИ Е НАЙ-НАЙ-СЛАДКО - LIVE VERSION2020

С ТЕБЕ МИ Е НАЙ-НАЙ-СЛАДКО2019

НОВА МАГИСТРАЛА 20-19 feat. Амет2019

МАШИНА feat. N.A.S.O2019

Я СЕ УСПОКОЙ2019

ДАВАЙ НА DJ-Я2019

ЗАПАЛИ2018

ЙО-ЙО2010

ТУПАЛКА2009