Please enable JS
Яница

Яница

Яница перфектно съчетава доказан талант, секси визия, богат сценичен опит, отлично познаване и великолепно изпълнение на български фолклор, както и на актуални и предизвикателни поп-фолк хитове. Певицата притежава стабилен глас с широк диапазон и завидни възможности.

Родена е на 22 септември в Русе и с музика се занимава от съвсем малка. Ходи на пиано и солфеж, а също и на народно пеене. С голямо удоволствие изпълнява тракийски, странджански, северняшки, македонски песни. От 16-годишна пее с оркестър и натрупва богат репертоар с песни от различни жанрове. През 2003 г. се явява на фестивала “Тракия Фолк” с песента “Сладко излъжи”, която печели награда и Яница подписва договор с музикална компания “Пайнер”. Яница е завършила Техникум по текстил в Русе със специалност “Художествено оформление на платове” и от тук е интересът й към модата. По-късно придобива бакалавърска степен по “Стопанско управление” и магистърска по специалността “Корпоративен маркетинг”.

Всвоята музикална програма Яница изпълнява освен своите хитове, широка палитра от популярни заглавия от различни музикални стилове, както и народни песни от различни фолклорни области. Тя залага предимно на динамични танцувални парчета, но влага провокация, особено във видеоклиповете си. Желан гост е на българската общост на Балканите, в Европа и САЩ. Певицата е носителка на призове от фестивалите “Скопски филиграни” и “Пирин фолк”. Удостоена е и със статуетки и от Годишните музикални награди на телевизия “Планета”.

Яница / Instagram
Яница / Facebook
Яница / YouTube

За публични изяви и участия:

тел. 0391 60327, 088 8726298, 087 9000006
mail: jenidimova@payner.bg, mstanilova@payner.bg

Награди

2003 - “Тракия фолк” - песента на Яница “Сладко излъжи” е отличена с награда за музика.

2006 - Скопски филиграни, Македония - Трета награда на журито.
2007 - “Пирин фолк” - Награда на ТВ “Планета” за песента “Проклет да биде”
2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен със социално послание.
2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-желани изпълнители в Планета Пайнер Клуб - Яница и DJ Живко Микс.
2014 - Награди на “Paparazzi” - Музикален сексимвол
2015 - Награди на “Signal.bg” - Хит на лятото - “Грешната”

Дискография

Албуми

ИЗКУШЕНИЕ2018

МОМА ЯНИЦА2018

НЕЩО ЯКО2012

ЯНИЦА2006

Сингли

СЛАБОСТ МОЯ2022

НАЛЕЙ СИ2021

ТОП ЛЮБОВНИК2021

ТАРАТАЙКА2021

ИМАШ ДА МИ ДАВАШ2020

ТВОЕТО ФЕРАРИ2020

ШАМПИОНКА2019

НЯМА КАК2019

ВЪРТЕЛЕЖКАТА2018

ОТМЪСТИТЕЛКАТА2018

ДВОЙНО ВЛЮБЕН2018

ИЗКУШЕНИЕ2017

ФУКЛАТА2017

НЯМА ДА МЕ КУПИШ - feat. Галин2017

ХУБАВО ГО ЗАПОМНИ2016

В ПЕТ МИ ЗВЪННИ2016

ВЪРНАХ ТИ ГО2015

ГРЕШНАТА - feat. Анелия2015

ВЗЕМАЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - feat. Константин2015

ВСИЧКО ЧУЖДО ПОЖЕЛАВАШ2014

ВИЖ МЕ2014