Please enable JS
Яница

Яница

Яница е едно от най-успешните и ефектни имена в каталога на “Пайнер”, певица от новата вълна изпълнители - перфектно съчетание от доказан талант, страхотна секси визия, богат сценичен опит, отлично познаване и великолепно изпълнение на български фолклор, актуални и предизвикателни попфолк хитове. Певицата притежава стабилен глас с широк диапазон и завидни възможности, а при избора на песните си предпочита по-динамични и по-мелодични парчета.

Яница /Яница Господинова/ е родена на 22 септември в Русе. С музика се занимава от съвсем малка, ходи на пиано и солфеж и народно пеене. Много обича българската народна музика. С голямо удоволствие изпълнява тракийски, странджански, северняшки, македонски песни.
Завършва е Техникум по текстил в родния си град. Специалността е художествено оформление на платове. Интересът към модата е запазила и до днес. По-късно придобива бакалавърска степен по “Стопанско управление” и магистърска по специалността “Корпоративен маркетинг”.
От 16-годишна пее с оркестър по заведения и натрупва богат репертоар с песни от различни жанрове. Явява се на фестивала “Тракия Фолк” през 2003 год. с песента “Сладко излъжи”, която печели награда и Яница подписва договор с музикална компания “Пайнер”.
Младата певица започва да работи усилено за създаването на собствени песни. В този период прави няколко дуетни парчета с румънците Vali и Asu, които трайно привличат вниманието на публиката към нея. Следващите и успешни проекти също са дуетни - с DJ Живко Микс, дори и носят награда от ТВ “Планета” за най-желани изпълнители в “Планета Пайнер Клуб”.
Следва най-успешния период в кариерата на певицата, особено след турнето и в САЩ. Тя продължава да залага на динамични танцувални парчета, но влага много повече провокация, особено във видеоклиповете си. Яница реализира съвместни проекти с колегите си Галин, Константин, а песента “Грешната”, която е с участието на Анелия, става хит на лятото. Яница продължава да създава песни по успешната за нея формула и през 2016 година. Избрана е и за лице на моден бранд. В същото време все по-голям успех печелят и фолклорните проекти на певицата “Мома Яница”, “Трите моми” и др., които тя снима в празничните програми на телевизия “Планета фолк”.
В своята музикална програма талантливата певица изпълнява освен своите хитове, широка палитра от популярни заглавия от различни музикални стилове, както и народни песни от различни фолклорни области.

Награди

2003 - “Тракия фолк” - песента на Яница “Сладко излъжи” е отличена с награда за музика.

2006 - Скопски филиграни, Македония - Трета награда на журито.
2007 - “Пирин фолк” - Награда на ТВ “Планета” за песента “Проклет да биде”
2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен със социално послание.
2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-желани изпълнители в Планета Пайнер Клуб - Яница и DJ Живко Микс.
2014 - Награди на “Paparazzi” - Музикален сексимвол
2015 - Награди на “Signal.bg” - Хит на лятото - “Грешната”

Дискография

Албуми

ИЗКУШЕНИЕ2018

МОМА ЯНИЦА2018

НЕЩО ЯКО2012

ЯНИЦА2006

Сингли

ИМАШ ДА МИ ДАВАШ2020

ТВОЕТО ФЕРАРИ2020

ШАМПИОНКА2019

НЯМА КАК2019

ВЪРТЕЛЕЖКАТА2018

ОТМЪСТИТЕЛКАТА2018

ДВОЙНО ВЛЮБЕН2018

ИЗКУШЕНИЕ2017

ФУКЛАТА2017

НЯМА ДА МЕ КУПИШ - feat. Галин2017

ХУБАВО ГО ЗАПОМНИ2016

В ПЕТ МИ ЗВЪННИ2016

ВЪРНАХ ТИ ГО2015

ГРЕШНАТА - feat. Анелия2015

ВЗЕМАЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - feat. Константин2015

ВСИЧКО ЧУЖДО ПОЖЕЛАВАШ2014

ВИЖ МЕ2014