Please enable JS
Яница

Яница

Яница е едно от най-успешните и ефектни имена в каталога на “Пайнер”, певица от новата вълна изпълнители - перфектно съчетание от доказан талант, страхотна секси визия, богат сценичен опит, отлично познаване и великолепно изпълнение на български фолклор, актуални и предизвикателни попфолк хитове. Певицата притежава стабилен глас с широк диапазон и завидни възможности, а при избора на песните си предпочита по-динамични и по-мелодични парчета.

Яница /Яница Господинова/ е родена на 22 септември в Русе. С музика се занимава от съвсем малка, ходи на пиано и солфеж и народно пеене. Много обича българската народна музика. С голямо удоволствие изпълнява тракийски, странджански, северняшки, македонски песни.
Завършва е Техникум по текстил в родния си град. Специалността е художествено оформление на платове. Интересът към модата е запазила и до днес. По-късно придобива бакалавърска степен по “Стопанско управление” и магистърска по специалността “Корпоративен маркетинг”.
От 16-годишна пее с оркестър по заведения и натрупва богат репертоар с песни от различни жанрове. Явява се на фестивала “Тракия Фолк” през 2003 год. с песента “Сладко излъжи”, която печели награда и Яница подписва договор с музикална компания “Пайнер”.
Младата певица започва да работи усилено за създаването на собствени песни. В този период прави няколко дуетни парчета с румънците Vali и Asu, които трайно привличат вниманието на публиката към нея. Следващите и успешни проекти също са дуетни - с DJ Живко Микс, дори и носят награда от ТВ “Планета” за най-желани изпълнители в “Планета Пайнер Клуб”.
Следва най-успешния период в кариерата на певицата, особено след турнето и в САЩ. Тя продължава да залага на динамични танцувални парчета, но влага много повече провокация, особено във видеоклиповете си. Яница реализира съвместни проекти с колегите си Галин, Константин, а песента “Грешната”, която е с участието на Анелия, става хит на лятото. Яница продължава да създава песни по успешната за нея формула и през 2016 година. Избрана е и за лице на моден бранд. В същото време все по-голям успех печелят и фолклорните проекти на певицата “Мома Яница”, “Трите моми” и др., които тя снима в празничните програми на телевизия “Планета фолк”.
В своята музикална програма талантливата певица изпълнява освен своите хитове, широка палитра от популярни заглавия от различни музикални стилове, както и народни песни от различни фолклорни области.

Награди

2003 - “Тракия фолк” - песента на Яница “Сладко излъжи” е отличена с награда за музика.

2006 - Скопски филиграни, Македония - Трета награда на журито.
2007 - “Пирин фолк” - Награда на ТВ “Планета” за песента “Проклет да биде”
2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен със социално послание.
2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-желани изпълнители в Планета Пайнер Клуб - Яница и DJ Живко Микс.
2014 - Награди на “Paparazzi” - Музикален сексимвол
2015 - Награди на “Signal.bg” - Хит на лятото - “Грешната”

Дискография

Албуми

ИЗКУШЕНИЕ2018

МОМА ЯНИЦА2018

НЕЩО ЯКО2012

ЯНИЦА2006

Сингли

НАЛЕЙ СИ2021

ТОП ЛЮБОВНИК2021

ТАРАТАЙКА2021

ИМАШ ДА МИ ДАВАШ2020

ТВОЕТО ФЕРАРИ2020

ШАМПИОНКА2019

НЯМА КАК2019

ВЪРТЕЛЕЖКАТА2018

ОТМЪСТИТЕЛКАТА2018

ДВОЙНО ВЛЮБЕН2018

ИЗКУШЕНИЕ2017

ФУКЛАТА2017

НЯМА ДА МЕ КУПИШ - feat. Галин2017

ХУБАВО ГО ЗАПОМНИ2016

В ПЕТ МИ ЗВЪННИ2016

ВЪРНАХ ТИ ГО2015

ГРЕШНАТА - feat. Анелия2015

ВЗЕМАЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - feat. Константин2015

ВСИЧКО ЧУЖДО ПОЖЕЛАВАШ2014

ВИЖ МЕ2014