Please enable JS
АУДИОКАСЕТАТА - НА 57, НО ВСЕ ПО-ЖЕЛАНА

АУДИОКАСЕТАТА - НА 57, НО ВСЕ ПО-ЖЕЛАНА

На музикалния пазар можете да намерите аудиокасети без запис, предлагани от “Пайнер”. Те са четири вида: C 60 Chrome, C 90 Chrome, C 60 Dynamic, X C90 Dynamic X. Интересът към удобното и практично средство за съхраняване и пренасяне на музика и данни бележи ренесанс и с всяка следваща година е все по-голям. Нещо повече - все по-голям става и интересът към издаването на албуми на аудиокасета.

От своето създаване преди 30 години музикална компания “Пайнер” произвежда аудиокасети и ги предлага на българския пазар и за износ. Отличителен белег на цялата продукция е високото и качество - използва се лента BASF. Всеки притежател на касети може да потвърди, че тези касети пазят записите и досега. С развитието на новата българска музика скачат и тиражите на аудиокасети със записи на изпълнителите и оркестрите на компанията. Спокойно може да се заяви, че аудиокасетите на компанията са присъствали във всеки български дом.

Предлаганите сега видове аудиокасети без запис можете да закупите от магазините на “Пайнер” в цялата страна и от еМаг.

Идеята да се събере лентата на звуконосителя в един корпус с ролките, на които се навива, съществува още от 1930 година, но първата касета за магнетофонна лента се появява едва през 1950 г. в Германия. Битовият стандарт се предлага едва през 1963 г. от Филипс, като последвали подобни продукти и на други компании. В началото на 70-те Рей Долби създава Dolby шумопотискащата система, която значително подобрява качеството на записа върху касетната лента. През 1971 г. се появил и касетите с лента изготвена на основата на хромдиоксид, което давало много по-високо качество на възпроизвеждане. Предимствата на касетите си остават: малкия обем, лесното съхранение, сравнително устойчиви на механични въздействия. Каквито и да са прогнозите за бъдещето, сега небето пред аудиокасетите се прояснява, облаците се разсейват.