Please enable JS
“СВЕТЪЛ ПРАЗНИК” Е ПОДАРЪКЪТ НА КАЛИНА И НЕВЕНА

“СВЕТЪЛ ПРАЗНИК” Е ПОДАРЪКЪТ НА КАЛИНА И НЕВЕНА

Нов фолклорен букет с избрани народни песни подаряват на почитателите на българските ритми Калина и Невена. “Светъл празник” е вторият албум в дискографията на дуета след “Фолклорна магия”, представен от музикална компания “Пайнер” през 2016 г. Селекцията и този път би удовлетворила вкусовете на различни групи зрители и слушатели. Заглавната песен “Светъл празник”, както и финалната – “Нека да празнуваме” задават рамката на целия албум, а именно – да бъде празник за душата с хубава българска музика.

Може би най-очаквана в този албум на Калина и Невена е техният “Македонски букет”, събрал все обичани и популярни мелодии като “Ако умра, ил загина”, “Македонско девойче”, “Навали се Шар Планина”, “По друм одам”, Лиляно моме”, “Земи огън, запали ме” и още много други. Общо заглавията в албума “Светъл празник” са 14, а сред тях има и няколко музикални колаборации – с Формация “Паскалев-Пловдив”, с Николай Славеев и с МФГ “Дорково”.

Освен “Македонски букет” тук са включени още Родопска китка и Тракийска китка, а също и харесваните от публиката песни на Калина и Невена, появили се в ефира на телевизия “Планета Фолк” през последните години.

Новият фолклорен албум на Калина и Невена – “Светъл празник” може да откриете в online магазините eMAG, MyStock и Bazar.bg, а също и в Payner Online на mail: sklad@payner.bg и на тел. 0889 508 873.