Please enable JS
Албена Вескова

Албена Вескова

В звездния отбор на музикална компания “Пайнер” вече е и Албена Вескова. Народната певица с радост става част от най-голямата музикално-издателска и импресарска компания в България и се надява с песните си да донесе много радост и хубави емоции на почитателите на българската народна песен.

Албена Вескова е позната като солистка на НФА „Българе“. Тя участва като изпълнител на песни във всички спектакли на Ансамбъла, а именно: „Това е България“, „България през вековете“, „Албена“ - създаден специално за Албена Вескова, „Осмото чудо“, „Как ще ни стигнат американците“ и др. С НФА „Българе“ е изнесла над 2 000 концертни програми в страната и чужбина.

Певицата е закърмена с българска народна музика. Пътят й във фолклора започва от Средното музикално училище в Широка лъка, за да продължи в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Като студентка става част от ДФА “Тракия” с ръководител проф. д-р Даниела Дженева, а след това и от световно известния хор “Мистерията на българските гласове” с диригент Дора Христова. Пяла е заедно с много емблеми във фолклора като Надежда Хвойнева, Олга Борисова, Бинка Добрева и още обичани и много талантливи певици, прославили българските гласове по света.

Своят дебют за музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета Фолк” Албена Вескова прави с авторската си песен “Заженила се Мария”. Сама тя е автор на музиката и текста на песента, аранжиментът е на Сашко Велков, а режисьор на видеоклипа е Радослав Георгиев.

“След 6-годишен опит в “Мистерията на българските гласове” и 20 години в НФА “Българе”, вярвам, че имам и съм готова да застана сама като певица и творец на музикалната сцена, за да предам опита и мъдростта, които съм натрупала през годините. Изпях емблематични хорови и солови песни, затова реших да стартирам в телевизия Planeta Folk HD с моя авторска песен, посветена на любовта. Тя е вдъхновена от любовта на моите деца, но и не само… Любовта като семейна ценност, както и вярата Бог да я съхрани. Очаквам тази песен да докосне много сърца, защото тя излезе от моето. Вярвам, както пея в песента, в младостта и любовта и в това, че много хора ще пожелаят да я изпея в техния сватбен ден.

Лятото на 2023 година за мен ще бъде слънчево и прекрасно с нови предизвикателства, споделени музикални срещи с публиката и каквото Бог ни е отредил… Благодаря на музикална компания “Пайнер” за доверието и отношението към мен.”

За публични изяви и участия:

тел. 0391 60327, 088 8726298, 087 9000006
mail: jenidimova@payner.bg, mstanilova@payner.bg

Сингли

ТРЪГНАЛО МИ Е МОЕТО ЛИБЕ2023

СНОЩИ ТИ ДОЙДОХ НА ГОСТИ2023

ЗАЖЕНИЛА СЕ МАРИЯ2023