Please enable JS
Борис Дали

Борис Дали

Той е отличен интерпретатор с характерна бленда и голям гласов диапазон. Репертоарът му включва попфолк, народна музика, балканска и най-вече македонска музика.

Борис Дали е творческият псевдоним на Борислав Делибалтов - откритие от кастинга “Планета търси суперзвезда” през 2005 г., когато подписва договор с музикалнакомпания “Пайнер”. Дебютният му хит, песента “Пиян” се помни и пее от почитателите му и до днес.

Прекрасният му глас го прави желан дуетен партньор и той е записвам с Галена, Галин, Преслава, Биляна, Константин, Илиян, Магда, Теди Александрова, Емилия и др.

Награди

2015 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Баладичен хит “Обичай ме” /с Емилия/

2014 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Фолклорен албум на годината “Младо момче”

2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип “Drink & drive”

2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Дуетна песен на годината “Едно” с Андреа.
2011 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Дуетна кавърверсия на годината “Едно”.

2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Песен на годината - “Палатка” /с Илиян и Константин/.
2010 - Годишни награди на сп. “Нов фолк”- Вокална формация на годината - Трио “БИК”.

2007 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Най-проспериращ млад изпълнител, Дебютен албум на годината “Пак съм сам”, Кавърверсия на годината “Пиян”, Дуетна песен - “Първи в сърцето” с Преслава.
2007 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-предпочитан изпълнител в Планета Пайнер Клуб.
2006 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-прогресиращ изпълнител.
2006 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Мистър “Планета”.
2006 - Фолк фест Валандово, Македония - Награда за интерпретация.
2005 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Награда за дебют.

Дискография

Албуми

АЗ ИЗБРАХ2019

МЛАДО МОМЧЕ2014

БОРИС ДАЛИ 20132013

В ЦЕНТЪРА НА КУПОНА2008

ПАК СЪМ САМ2006

Сингли

НАЙ-ДИВАТА feat. Сашо Жокера2020

МАЛКАТА - трио с Дени Калинов2020

ЛОШИТЕ МОМЧЕТА2020

ПРЪСКАМ ХОНОРАРИ2019

ДАВАЙ НА DJ-Я2019

БУТИЛКА2013

ПРАВЕНО Е С ДРУГ2012