Please enable JS
Галена

Галена

Притежава нежен алтов глас, със специфичен тембър. Изпълнява много добре български народни песни и песни на балканските народи. Натрупва богат опит в комплекс “Приказките” и “Планета Пайнер Клуб - Център” - София.

Откроява се и със завидни танцови умения, подсказващи огнен темперамент и купонджийски дух. Родена в град Смядово, представителка на североизточната музикална певческа школа. Направила е три самостоятелни турнета в САЩ и Канада и е записала дуетни песни сповечето от най-добрите изпълнители: Миле Китич, Фики, Борис Дали, Милко Калайджиев, Деси Слава, Преслава, Цветелина Янева и др.

Награди

2015 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Музикален идол.

2014 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Музикален идол.

2013 - Годишни награди на Сигнал.бг - Хит на годината - “Кой”.
2013 - Годишни награди на Сигнал.бг - Най-харесвана фолкпевица.
2013 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Певица на годината.
2013 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Дуетна песен на годината - “Кой”.
2013 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Видеоклип на годината - “Дай ми”.

2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Оригинално присъствие на клубна сцена.
2012 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Видеоклип на годината - “Спри ме”.

2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Албум на годината “Аз”.
2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - DJ хит на годината “DJ-ят ме издаде”.
2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Посланик на българската музика.
2011 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Оригинално сценично присъствие.
2011 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Албум на годината “Аз”.

2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Певица на годината.
2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Награда на радио “Веселина” за “Тихо ми пази”.
2010 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Артистично присъствие във видеоклип.
2010 - Годишни награди на сп. “Нов фолк”- Песен на годината - “Тихо ми пази”.

2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Рингтон на 2009.
2009 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Видеоклип на годината.

2008 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-прогресиращ изпълнител на 2008.
2008 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Дискотечен хит на 2008 и най-предпочитан изпълнител в Планета Пайнер Клуб.
2008 - Годишни награди на “Нов фолк” - Кавърверсия на годината.

2007 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-прогресиращ млад изпълнител.
2007 - Годишни награди на “Нов фолк” - Най-проспериращ млад изпълнител.
2006 - Скопски филиграни, Македония - 2-ра награда на публиката.
2006 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Мис секси.

Дискография

Албуми

КОЙ2015

АЗ2011

ОФИЦИАЛНО ЗАБРАНЕН2010

СЛЕД 122008

ГАЛЕНА2006

Сингли

100 ЖИВОТА2020

ЛАМБОРГИНИ2019

ПАНИКА2019

ДОБРЕ ЛИ СИ - дует с Mile Kitic2019

СЪРЦЕ2019

ФЕНОМЕНАЛЕН2018

МАРАКЕШ2018

#ДАЙМИЛЮБОВ2018

#ПРОСТОШОУ2017

ИЗНЕВЕРИШ ЛИ МИ2017

MORO MOU / БЕБЕТО МИ2017

МИНА МИ2017

#МАМАУРАГАН2016

ПЕЙ, СЪРЦЕ feat. Азис2016

ДА ТИ ОЛЕКНЕ2016

КОЛЕДА2015

ЕДНА ЖЕНА2015

ЖИВЕЙ2015

СТАРА КАРАВАНА2015

В ТВОИТЕ ОЧИ2015

ПАНТЕРА feat. Sergio2015

КРИВО ЩЕ МИ Е2014

БОЖЕ, ПРОСТИ2014

ХАВАНА ТРОПИКАНА2014

ДАЙ МИ2013

ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВА2013

БУТИЛКА2013

ПАК ЛИ2012

МНОГО МИ ОТИВАШ2012

СПРИ МЕ2012