Please enable JS
Глория

Глория

Глория е Примата. Без нея българският попфолк няма да е същият. Изключителен талант, железен професионализъм и самодисциплина, воля и амбиция. Повече от 15 години на върха. Първата, която прави концерти в Америка, първа стъпва и в Австралия.

Името й е запазена марка за високо качество, стойностна музика. Богат и обаятелен глас, пее всичко. В своята кариера Глория залага на авторска музика, като в повечето си албуми, тя е автор на музиката и текстовете на песните. Над 30 са кавър версиите на нейни песни, реализирани в страните от бивша Югославия, Румъния, Албания и Гърция.

Награди

2013 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Фолклорен албум на годината - “Пътеки”.
2013 - Специална награда на “Сигнал.бг” - За цялостно творчество и принос в развитието на попфолка.

2011 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Баладичен хит на годината - “До последната сълза”.
2011 - Годишни награди на “Нов фолк” - Приемственост между автентичен и нов фолк.
2011 - Награда на радио “Романтика” - Любовна изпълнителка на годината.
2009 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Специална награда за най-успешна 15-годишна музикална кариера.
2009 - годишни награди на сп. “Нов фолк” - Най-добро изпълнение на живо.
2008 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Награда за принос в развитието на попфолка.

2007 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Награда за изключителен принос в развитието на музикалната индустрия.
2007 - Награда на радио “Романтика” - Любовна песен на 2007 г.
2007 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Песен на годината.
2007 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Певица на десетилетието.
2007 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Видеоклип на десетилетието.

2006 - Награда за изключителни постижения - списание “Нов фолк”.

2005 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Песен на годината - “Присъда”.

2004 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Клипът “Крепост” е клип с най-добър сценарий и режисура.
2004 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - “Крепост” е албум и клип на годината.

2002 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най-успешен посланик на ТВ “Планета” по света.

2001 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Албум на годината - “Илюзия”.
2001 - “Златният мустанг” - видеоклип на годината - “Илюзия”.
2001 - Певица на годината на читателите на в-к “Фолк ревю”.

2000 - “Тракия фолк” - Първа награда на публиката за песента “Не остарявай, мамо”.

1999/2000/2003/2004 - Годишни награди на “Нов фолк” - Певица на годината.
1999 - “Тракия фолк” - Награда на публиката за песента “Българка”.

Дискография

Албуми

ЛЮБОВТА НАСТОЯВА2019

ПЯСЪЧНИ КУЛИ2015

ПЪТЕКИ - DELUXE EDITION (CD+DVD)2013

ИМАМ НУЖДА ОТ ТЕБ2011

БЛАГОДАРЯ2007

ВЛЮБЕНА В ЖИВОТА2005

10 ГОДИНИ2004

КРЕПОСТ2003

ИЛЮЗИЯ2001

12 ДИАМАНТА2000

THE BEST1999

СТОПРОЦЕНТОВА ЖЕНА1998

НОСТАЛГИЯ1997

АНГЕЛ С ДЯВОЛСКА ДУША1996

ЗА ДОБРО ИЛИ ЗЛО1995

ЩАСТИЕТО Е МАГИЯ1994