Please enable JS
Поли Паскова

Поли Паскова

Поли Паскова е атрактивна певица, чийто индивидуален стил и присъствие я правят неповторима и различна. Поли Паскова е един от добрите примери за възраждането на българския фолклор, чрез представянето му в осъвременен атрактивен вид. Гласът й е топъл, специфичен, приятно галещ, с уникална бленда. Поли Паскова разполага с богат жанров репертоар. Една от малкото певици, които налагат и авторска музика на фолклорна основа. Съчетава хаус, рок, диско, поп с народна музикална основа със съвременни аранжименти. Поли Паскова демонстрира и ефектно сценично присъствие. В репертоара си има над 500 песни, подходящи за всички региони в страната (пее и други стилове).Над 150 телевизионни версии и клипове се излъчват по телевизии: “Планета фолк”, “Планета” и “Планета HD”.

Награди

2003 - “Пирин фолк” - Трета награда на журито.

2004 - “Пирин фолк” - Трета награда на публиката.
2004 - “Скопски филиграни” - Македония - Първа награда за изпълнител.
2005 - “Пирин фолк” - Трета награда на журито за песента “Оф, що сум толку далеко”.
2006 - “Пирин фолк” - Трета награда за изпълнение на песента “Иди, дойди, Елено”.
2006 - Наградата на ТВ “Планета” за “Трудно се рожба отглежда” с Борис Дали.
2008 - 7-ми годишни музикални награди - фолклорен албум на 2008 - “Късмет”.
2008 - Награда за цялостно творчество за “Традиции и новаторство” в областта на фолклора.

Изяви

​Концерти зад граница

САЩ, Германия, Белгия, Сърбия, Турция, Македония, Канада, Франция, Испания.

Мегаизяви

Самостоятелен концерт в зала№1 на НДК.

Хитове

“Ти живееш в нас”, “Райна княгиня”, “Майчини тревоги”, “Времена разделни”, “Жалба жалим”, “Ти и аз”, “На сърце ми е легнало”, “Шар планина”, “Милке, душо”, “Иди-дойди, Елено”, “Мъжка майка”, “Трудно се рожба отглежда”, “Щастлива невеста”, “Иди си”, “Сто пъти либе”, “Душа ранена”, “Късмет”, “Бели кахъри”.

Дискография

Албуми

ПРАЗНУВАЙ С МЕН2020

МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ2016

ЦВЕТЕ НЕПОГАЛЕНО2011

МОИТЕ ПЕСНИ - ПЕСНИ С БЛАГОСЛОВ2010

КЪСМЕТ2008

ЩАСТЛИВА НЕВЕСТА2006

РАЗЛИЧНА2005

Сингли

МИЛО МОЕ ВНУЧЕ2020

ХУБАВА СИ, МОЯ ГОРО2020

Я, КАЖИ МИ, ОБЛАЧЕ ЛЕ БЯЛО2020

ПРАЗНУВАЙ С МЕН2020

ЦЪРНИЛЧИЦЕ, ДЕВОЙКЬО2019

ПОРАСНА, СИНЕ2019

ЖИВОТ ЗА ДВАМА - дует с Марин Молов2019

ТВОЙТЕ ОЧИ, ЛЕНО, МОРИ2019

МЛАД ЮНАК2019