Please enable JS
Светла Иванова

Светла Иванова

Светла Иванова е родена на 23 октомври в Стара Загора. Има две образования - диплома за “висше педагогическо” от СУ и магистратура по “Поп и джаз пеене” от НБУ. Завършила е в класа на Етиен Леви. В момента продължава с докторантура на тема как йогата помага на музикантите и изобщо артистите.

Тя е едно от популярните имена в съвременната българска поп и хаус музика, доказвала се и на международната сцена. Нейни 5 клипа са излъчвани в MTV, освен това попада в класацията на немската телевизия VIVA PLUS.

Има дуети с Тодор Колев, Орлин Павлов, Дамян Попов и др. А нейният клип “C’est la vie” получи награда за най-добър едновременно от Телевизия “Планета” и Бг Радио.

Наред с музиката Светла Иванова се утвърждава и като един от най-обичаните учители по йога, йога за лице, въздушна йога и медитация. Има собствено йога студио и солни стаи - Salt&Art. Води рубрики по йога от години в две здравни телевизии. От 6 години преподава йога и на студентите в НМА и обучава учители по въздушна йога. Изявява се и като писател, както и автор на стотици статии в печатни и онлайн медии.

В изминалите години, откакто певицата стана майка, издаде 4 детски вълшебни интерактивни книжки и 3 албума с песнички за деца, които са слушани милиони пъти в официалния й канал в YouTube, което доказва, че нищо не може да измести нотите от сърцето й. За нея общото между музиката, писането и йогата е страстта, с която се отдава и на трите.

10 години след третия й поп-албум „Любов и кафе“ Светла Иванова се завръща на музикалната сцена с „Нежна е нощта“. Преди това дуетът й “Amore mio” с друг поп-артист на “Пайнер” - Дамян Попов завзе музикалните класации и до днес е една от най-слушаните песни. Новата й песен, чакала дълго своето време в компютъра й се появява сега – в точното време и с невероятен емоционален заряд.

„Направих пауза само от сценичните участия от момента, в който станах майка. Имаше по-важни неща, които не искам да изпусна.”- споделя Светла Иванова. “Колкото и съвременните жени да умеем да балансираме между работа и семейство трудно е да сме отдадени еднакво и а двете. А йогата ни учи как да намираме щастието и баланса ежедневно и да се развиваме в най-добрата ни версия. Нещата трябва да се случват в подходящия момент и винаги с лекота.”

Визията на Светла в новия й клип снимам на два континента ни показва, че времето сякаш върви назад за изпълнителката, която е заложила в грижите за външния си вид само на естествената й красота и йогата.


Дискография:

C’est La Vie (2006)
Любов и кафе (2013)
По пътя (2020)

Светла Иванова / Instagram

Светла Иванова / Facebook
Светла Иванова / YouTube
Светла Иванова / Official Site