Please enable JS
Крисия D

Крисия D

Крисия Д е ново име в каталога на музикална компания “Пайнер”. Младата певица впечатлява с красивия си глас, изящна и напълно естествена външност и покоряващ чар.

Кристина Димитрова Карпузова е родена на 14 септември в гр. Гоце Делчев и от съвсем малка се занимава с музика. На 8 години Крисия Д започва да пее към Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци в родния й град. Година преди да завърши средното си образование в ПМГ „Яне Сандански“, тя става първият певец, изпял химна на елитното училище. Талантливата девойка печели популярност с изпълнението на народните песни “Заради тебе, Гроздано” и “Женала е дюлбер Яна”. В момента Крисия Д е студентка е по специалността “Народно пеене” в ЮЗУ “Неофит Рилски”, Благоевград.

Младата народна певица се явява на прослушване, одобрена е и подписва договор с музикална компания “Пайнер”. Тя дебютира в ефира на телевизия “Планета” с народните песни “Сокол ми лета високо” и “Лиляно моме”, но след това, по съвета на продуцентите си, се насочва към попфолк жанра. След месец първата и песен е готова и Крисия Д дебютира в попфолк жанра с баладата “Нищо не печелиш”. Няколко месеца по-късно излиза песента “Кажи ми да”, съвместно с Галин, която се превръща в завладяващ хит и бързо печели голям брой почитатели за младата певица.

Сингли

ДВЕ ЖЕНИ2023

ВЛЮБЕНА2021

СЕВДО, СЕВДО2019

СТАРИТЕ ИГРАЧКИ2017

КАЖИ МИ ДА - feat. Галин2015